Account
Logo
Zoeken
16.2 °C

Jeugd maakt trammelant in Oentsjerk

zo 24 mei 2009, 12.04 uur

OENTSJERK - De politie had zaterdagnacht hun handen vol aan de jeugd in de Trynwâlden. Op de kruising van de Rengersweg met de Douwelaan werden twee jongens uit Gytsjerk (17, 21) en een zestienjarige Oentsjerkster aangehouden. Het trio was betrokken bij twee groepen die bij de jeugdsoos met elkaar op de vuist wilden gaan.

Eerder in de nacht waren er ook al problemen geweest welke door de politie waren gesust door iedereen te laten vertrekken. Deze keer weigerde de groep om te vertrekken en ondanks diverse verzoeken van de agenten om weg te gaan, bleven ze negeren. De 21-jarige vond het toen nodig om de politie te beledigen. Hij werd direct aangehouden.

Toen de groep nog niet wilde vertrekken, werd met behulp van een politiehond en de korte wapenstok de groep alsnog verwijderd. Hierbij werden de 16-jarige en de 17-jarige aangehouden. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Bij de fouillering van de 21-jarige man vonden de agenten twee lege wikkels, waarin vermoedelijk cocaïne had gezeten, en twee zakjes met wiet. De wikkels en zakjes werden in beslag genomen.

Later die nacht moesten de agenten wederom naar het dorp omdat er melding binnen was gekomen van een vechtpartij. Ook nu weer zagen de agenten dezelfde jongeren die ze eerder die nacht hadden gevraagd om weg te gaan. Om een einde aan de vechtpartij te maken werden nu twee 17-jarige inwoners van Gytsjerk aangehouden. De twee werden overgebracht naar hetbureau en eveneens ingesloten voor nader onderzoek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws