Account
Logo
Zoeken
15.9 °C
© Arjan de Boer

Joke brandweervrijwilligster van 2009

wo 20 mei 2009, 21.00 regionaal

DRACHTEN - Joke Hamstra-Offringa uit Drachten is afgelopen zaterdag door de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers uitgeroepen tot brandweervrijwilligster van het jaar 2009. In de aanloop naar het eerste congres van de vakvereniging konden commandanten en leidinggevenden van de vrijwillige brandweerkorpsen in Nederland, een vrijwilliger of vrijwilligster voordragen als vrijwilliger van het jaar.

Afgelopen zaterdag werd tijdens het eerste congres van de vakvereniging bekend gemaakt dat Joke Hamstra-Offringa van het korps Drachten de titel vrijwilliger van het jaar 2009 mag dragen. Tijdens het congres reikte minister van BZK mevrouw ter Horst de prijs uit aan Ab Kiel, commandant van de gemeentelijke brandweer Sneek en Wymbritseradiel, die namens de brandweer Fryslan aanwezig was.

Afgelopen Dinsdag werd Joke door burgemeester Bert Middel persoonlijk gefeliciteerd en mocht ze uit de handen van commandant Gerrit van der Ploeg het bij de onderscheiding horende beeldje in ontvangst nemen. Joke is één van de eerste vrouwen bij de brandweer in Drachten, en is inmiddels bijna 18 jaar aan het vrijwillige brandweerkorps verbonden.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws