Account
Logo
Zoeken
14.7 °C

Westergeest opgeschrikt door valse brief

wo 20 mei 2009, 16.17 regionaal

WESTERGEAST - Inwoners van Westergeest zijn woensdag opgeschrikt door een brief welke zogenaamd van de gemeente Kollumerland afkomstig zou zijn. In de brief - met daarop het logo van de gemeente - werd geschreven dat het dorp Westergeest twee weken lang helemaal wordt afgesloten voor autoverkeer. De schrik zat er bij veel mensen direct in en ze belden gelijk met de gemeente. Het telefoonnummer op de brief gaf echter geen respons omdat dat het faxnummer bleek te zijn.

"Dit is seker net in grap fan 'e gemeente" aldus Didi Boskma van Kollumerland. Boskma heeft de indruk dat alle inwoners van Westergeest de brief hebben ontvangen en bij de gemeente kwamen in de loop van de dag tientallen verontruste telefoontjes binnen. Boskma is 'not amused' en zegt dat de gemeente Kollumerland aangifte zal doen bij de politie omdat de grappenmakers misbruik hebben gemaakt van het logo, briefstijl en naam van de gemeente.

De brief was erg gedetailleerd en via de reguliere post - met postzegel - verzonden. In de brief staat dat het dorp door een samenloop van omstandigheden in de weken 23 en 24 niet bereikbaar zal zijn voor auto's. Aanleiding hiervoor zijn de werkzaamheden aan de trekweg. Ook de constructie van de brug bij de Eelke Meinertswei zou gevaarlijk zijn waardoor deze niet meer gebruikt kon worden. Kortom het dorp zou enkele weken onbereikbaar worden.

In de brief worden de mensen geadviseerd om alvast zware boodschappen in te slaan en de auto te parkeren bij de school of het Ljeppershiem. Omdat de hulpdiensten ook niet het dorp zouden kunnen bereiken staat in de brief vermeld dat er een landingsplaats voor een helikopter wordt aangelegd aan de Van Teijenswei. Ook zou er in het dorp bij Fokkema's Pleats een brandweerauto geplaatst worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws