Account
Logo
Zoeken
15 °C

Kijlstra neemt ambulances Oenema over

wo 20 mei 2009, 10.38 regionaal

DRACHTEN - Kijlstra Ambulancegroep Fryslân heeft de ambulancedienst van Oenema overgenomen. Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009 neemt Kijlstra de ambulancedienst van Oenema over. Dit betekent dat Kijlstra ook vanaf de plaatsen Heerenveen, Lemmer en Wolvega ambulancezorg zal leveren. Met deze overname is Kijlstra veruit de grootste ambulancezorgverlener in Friesland geworden.

Kijlstra Ambulancegroep verzorgde met 16 ambulances ruim 18.500 ritten per jaar vanaf de standplaatsen Drachten, Leeuwarden, Dokkum, Harlingen, Oosterwolde en Ameland. Met de nieuwe standplaatsen van Oenema in Heerenveen, Lemmer en Wolvega, verzorgt Kijlstra straks met 22 ambulances in totaal 28.500 ritten. Dit is tweederde van de totale Friese ambulancezorg. Alle ruim veertig medewerkers van Oenema Ambulancevervoer komen in dienst bij Kijlstra.

Oenema en Kijlstra werken al jarenlang op verscheidene gebieden nauw samen. Nu er vanaf 2011 vanwege de nieuwe Wet AmbulanceZorg maar één aanbieder van ambulancezorg in Friesland overblijft, heeft Oenema besloten haar dienst af te stoten om zich volledig te richten op taxi- en groepsvervoer en transport. Hiervoor beschikt Oenema Transport over een vloot van 50 vrachtwagens waarbij dagelijks vrachten worden verzorgd door geheel Europa. Oenema is met ruim 125 werknemers een van de grotere personenvervoerders in Friesland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws