Account
Logo
Zoeken
14.7 °C

Gewapende overval op Bentex Burgum

di 19 mei 2009, 18.10 regionaal

BURGUM - Het personeel van de Bentex in de Tsjibbe Geartstrjitte in Burgum is dinsdag rond 17.15 uur overvallen door twee gemaskerde mannen. Onder bedreiging van een zilvergrijs vuurwapen moest het winkelpersoneel geld afstaan. De overvallers wilden ook nog de kluis openen maar toen dat niet slaagde, besloten ze er met een onbekend geldbedrag vandoor te gaan. Ze zijn na de overval in een paarse VW Golf gestapt met daarin een derde persoon achter het stuur. De twee overvallers zaten gebukt in de auto tijdens de vlucht.

Terwijl het trio richting Leeuwarden op de vlucht wilde slaan, wist een medewerkster van de bakker de auto korte tijd te volgen op de fiets waarbij ze het kenteken kon lezen van de vluchtauto. Dankzij deze getuige konden aanrijdende agenten uit Leeuwarden op de kruising bij Hotel E-10 de vluchtauto herkennen. Ze zijn meteen gekeerd en hebben de achtervolging ingezet.

Bij de verkeerslichten bij Camminghaburen (afslag naar Anne Vondelingweg) werd de auto door de politie staande gehouden. Omdat er een vuurwapen in het spel kon zijn, zijn de drie met een zogenaamde 'uit praat procedure' uit de Volkswagen Golf VR6 gehaald. Bij een dergelijke procedure wordt de gehele omgeving zoveel mogelijk afgezet en worden de verdachten één voor één uit de auto 'gepraat'. De drie verdachten zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws