Account
Logo
Zoeken
15 °C
© WâldNet

Elf drugsdealers opgepakt

di 19 mei 2009, 13.41 regionaal

DOKKUM - De politie heeft in een drugsonderzoek tien drugsdealers uit Noordoost Friesland aangehouden. De verdachten werden in de periode van maart tot mei aangehouden. Het betreft vier mannen uit Kollumerzwaag (20, 40, 46, 51), een 43-jarige Noardburgumer, twee Kollumers, twee mannen uit Buitenpost, een 24-jarige Dokkumer en een 43-jarige vrouw uit Dokkum. In de woning van 24-jarige Dokkumer werd een vuurwapen aangetroffen. Er zitten nog tien verdachten vast en zij moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Het onderzoek startte na de zomer van 2008 toen er diverse meldingen bij de politie binnenkwamen. Zo zagen ouders teruggang in de schoolprestaties van hun kinderen of ze hadden afwijkend gedrag. Snel werd duidelijk dat er op redelijke schaal werd gedeald in speed, ghb, xtc en ketamine in Kollumerzwaag, Kollum, Buitenpost, Dokkum en Noardburgum. De ghb werd bijvoorbeeld in flugel flesjes doorverkocht aan de gebruikers. De gebruikersgroep bestond uit een groep van 50 tot 60 jongens en meisjes.

Ketamine
Naast de handel in coke, speed en xtc viel vooral het gebruik van ketamine bij de politie op. Dit is een drugs waardoor gebruikers korte tijd 'out' raken. De ketamine wordt vooral gebruikt in de dierenzorg en het blijft voor de politie een raadsel waar de dealers de ketamine vandaan haalden. De politie denkt dat 50% van de gebruikers ketamine heeft geprobeerd.

Speed afkomstig uit Leeuwarden
Voor de politie is wel duidelijk dat de speed vooral uit Leeuwarden kwam. Door de dealers werd deze drug vaak gehaald via contacten vanaf De Weaze in Leeuwarden. Een aantal dealers wilde overigens niet aangeven waar de drugs vandaan kwam. Het onderzoek van de politie is nog niet helemaal afgerond maar er worden geen aanhoudingen meer verwacht.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws