Account
Logo
Zoeken
14.8 °C

Lintje voor molenaar uit Ureterp

zo 10 mei 2009, 16.16 uur

URETERP - Zaterdag ontving vrijwillig molenaar Jan van Bergeijk uit Ureterp een Koninklijke Onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hoen. De 67-jarige Jan van Bergeijk is in 2009 al 25 jaar vrijwillig molenaar van de Loenderveense molen in Loenen aan de Vecht. Regelmatig maak hij de lange tocht vanuit Ureterp naar Loenen aan de Vecht om bij de molen te zijn. Hij draagt ook zorg voor het beheer en onderhoud van de molen en treedt op als gids.

Wegens deze verdiensten kreeg Van Bergeijk een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de Nationale Molendag. Uiteraard was de plek van ontvangst de molen zelf. En loco-burgemeester Hoen reisde voor één keer naar Loenen aan de Vecht. het is gebruikelijk dat de gemeente waar de gedecoreerde woont, ook zorg draagt dat de onderscheiding wordt uitgereikt. Bergeijk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bergeijk kwam als werknemer van het Amsterdamse waterleidingbedrijf 25 jaar geleden in contact met de molen die staat in een waterwingebied nabij Loenen aan de Vecht. Tegenwoordig is de molen eigendom van Stichting de Utrechtse molens. Toen Van Bergeijk begon met zijn vrijwilligerswerk woonde hij daar redelijk in de buurt. Na zijn pensionering is hij verhuisd naar Friesland, doch hij bleef tot op de dag van vandaag 'zijn' molen trouw.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollum



regionaal nieuws

Rondweg Hurdegaryp dicht gezet na ongeval

Rondweg Hurdegaryp dicht gezet na ongeval


regionaal nieuws

Openluchtdienst in Veenkloosterbos

Openluchtdienst in Veenkloosterbos