Account
Logo
Zoeken
12 °C
Foto: Harry van der Linde

Leerlingen maken waterkunstwerk

za 25 april 2009, 13.17 uur

DRACHTEN - Leerlingen van PCBO-basisschool De Voorde in Drachten onthulden vrijdag een bijzonder kunstobject aan de gevel van hun school. Het kunstwerk bestaat uit verfschilderijen die de kinderen de afgelopen weken op school hebben gemaakt in het kader van het waterproject ‘Alles Stroomt’. Doel van het lesproject is kinderen op een speelse wijze bewust te maken van het belang van schoon (drink)water.

In het kader van het lesproject hebben kinderen onder andere deelgenomen aan de landelijke sponsorloopactie ‘Wandelen voor Water’. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben met zes liter water in hun rugzakjes een afstand van zes kilometer gewandeld. De opbrengst van de actie, € 1721,80, is bedoeld voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Daarnaast hebben kinderen bij het riviertje De Drait een gastles gevolgd over het thema: water.

Als afsluiting van het project hebben kinderen allemaal een verfopdracht gemaakt over wat water voor hen betekent. Dit onder leiding van de kunstenaars Hilda Klaassen en Jeanet Vermeer. Omdat PCBO De Voorde dit schooljaar twaalf en een half jaar bestaat is het de bedoeling om aan de hand van de kleine kunstwerkjes een groot kunstwerk te maken. Een blijvende herinnering aan het jubileum van de school en een mooi lesproject. Gurbe Douwstra heeft voor de gelegenheid een lied gemaakt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat vindt u van het besluit om OPA te stoppen met papierinzameling?

Een goed besluit, veiligheid gaat voor  
17.9%
Jammer, het had anders opgelost kunnen worden  
26.9%
Onterecht, OPA moet kunnen doorgaan  
55.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
regionaal nieuws

Peperdure gevolgen na weigeren bloedtest na coffeeshopbezoek

Peperdure gevolgen na weigeren bloedtest na coffeeshopbezoek


regionaal nieuws

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan


regionaal nieuws

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje