Account
Logo
Zoeken
4.2 °C
Dag van de Aarde
Foto: Persbureau Ameland

Dag van de Aarde

wo 22 april 2009, 12.09 uur

HOLLUM - Woensdag is de Dag van de Aarde. Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Bezinning en plezier staan hierbij voorop. De dag is een initiatief van de Stichting Dag van de Aarde.

De Stichting Dag van de Aarde is een niet politieke organisatie zonder winstoogmerk. De Stichting stimuleert ieder jaar op 22 april Nederlandse goede doelen om de Dag van de Aarde te organiseren. Het doel is om op deze dag de jeugd en andere nieuwe doelgroepen bewust te maken van de waarde van de aarde.

In de Verenigde Staten is de Dag van de Aarde (International Earth Day) sinds 1970 een populair fenomeen. Ook in Frankrijk is de Dag van de Aarde al langer ingeburgerd. Sinds 2004 krijgt deze dag ook in Nederland steeds meer bekendheid. De aarde heeft zelfs een Maand van de Aarde gekregen.

Vanaf 22 april 2009 zijn er tal van activiteiten op Terschelling georganiseerd om zowel eilanders als gasten inspiratie te laten putten uit het bijzondere waddenlandschap. Dit alles om men bewust te maken van het feit dat onze aarde kwetsbaar is en zorg verdient. Zo is er onder de naam ‘Sprekend Landschap’ een speciale fietsroute uitgezet en een zeer bijzondere buitenexpositie met foto’s van National Geographic fotograaf Ruben Smit te bewonderen op het eiland.

Er gebeurt nog veel meer tijdens de Maand van de Aarde: Een speciale fotowedstrijd, het wandel- en nordic walking evenement ‘Fjoertour’ en de expositie ‘Weer en Klimaat’ in West Terschelling dragen bij aan een uniek project.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'