Account
Logo
Zoeken
19.3 °C
© WâldNet

Lesmarathon voor goede doel

za 18 april 2009, 15.39 uur

DRACHTEN - Voor de leerlingen van het Gomarus College in Drachten die dit jaar examen doen was het vrijdag de laatste schooldag. Om het eens andere aan te pakken dan de jaren ervoor was er besloten om er een 24-uurs lesmarathon voor het goede doel van te maken.

Activiteiten
De dag begon om 07.00 op vrijdagochtend. De leerlingen verzamelden bij school om te vertrekken naar Walibi. Tegen het eind van de middag waren ze weer in Drachten waar het programma begon. Gedurende de hele avond en nacht waren er activiteiten gepland. Zo was er een optreden van een band, karaoke, voetbal en volleybal. Tegen 07.00 zaterdagochtend werd de opbrengst bekend gemaakt.

ZOA
Opbrengsten van deze lesmarathon was ten bate van ZOA-Vluchtelingenzorg. De leerlingen werden gesponsord door ouders en bekenden. ZOA- Vluchtelingenzorg is een Christelijke organisatie met tot doel mensen in de derde wereld helpen op plekken waar zich een ramp of conflict heeft voorgedaan. Zij bieden noodhulp en ondersteunen de getroffenen tijdens repatriëring en/of de wederopbouw en werken daarbij nauw samen met de lokale bevolking van het opvanggebied. ZOA heeft een christelijke achtergrond maar zij verleent hulp ongeacht de religieuze of politieke achtergrond van de getroffenen.

Opbrengst
De totale opbrengst van de actie was €7500. De leerlingen van de school hadden gezamelijk €2500, dit werd door de Nederlandse overheid verdriedubbeld. Een kleine €400 euro werd opgebracht door één van de leraren. Hij liet zijn baard er af scheren.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten


regionaal nieuws

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024