Account
Logo
Zoeken
19.5 °C
Kunstenaar Ketelaar krijgt 30.000 euro
© ProFlash Fotografie Drachten |  Archieffoto 2006: Jan Ketelaar vertrekt met zijn beelden "De staat van Nederland" per heftruck voor een tocht door Nederland

Kunstenaar Ketelaar krijgt 30.000 euro

vr 17 april 2009, 19.51 uur

DRACHTEN - Potzenmaker Jan Ketelaar krijgt 30.000 euro van de gemeente Smallingerland. Met de centen kan hij zijn ideeën over kunst en kunstbeleving in 2009 uitwerken en uitvoeren. De potzenmaker wil zorgen dat in Drachten kunst en cultuur zo zichtbaar en vindingrijk mogelijk wordt gemaakt.

Ketelaar wil zorgen voor samenwerkingsverbanden onder het dak van de werkplaats SluisdeKunst aan de Tussendiepen in Drachten. Daar zijn ook meer kunstenaars actief. Het oude bedrijfsgebouw van Sluis is volgens Ketelaar ook de uitgelezen plek voor een reünie van medewerkers van het bedrijf dat hier vroeger was gevestigd. Ketelaar heeft verder vastomlijnde plannen om deze zomer een beeldhouwer naar Drachten te laten komen die in een paar weken tijd een beeldhouwwerk in de openbare ruimte zal maken.

De eerstvolgende in het oog springende activiteit die Ketelaar organiseert is een avond vol liefde, verlangen en idealen in de Lawei op 23 mei met medewerking van Martin Simek, burgemeester Bert Middel, beeldhouwer Anne Woudwijk en predikant Jurgen van den Herik.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten


regionaal nieuws

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024