Account
Logo
Zoeken
13.9 °C

Werkstraf voor uitbater coffeeshop

do 16 april 2009, 15.48 uur

LEEUWARDEN - Omdat hij maar liefst 20 kilo hennep en 2 kilo hasj in de schuur van zijn woning in Siegerswoude had liggen veroordeelde de politierechter in Leeuwarden de 50-jarige bedrijfsleider van een coffeeshop in Drachten tot 180 uur onbetaald werken. Op 21 maart vorig jaar deed de politie een inval op het adres van de man, na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

De tipgever meldde dat er een hennepkwekerij in de schuur zat. Metingen van Nuon wezen uit dat er in een bepaalde periode in het pand uitzonderlijk veel stroom werd gebruikt. Een infraroodcamera registreerde een ongewone warmtebron, wat kon wijzen op de aanwezigheid van assimilatielampen. De politie trof een ontmantelde kwekerij aan. De hennep en de hasj zaten in dozen en emmers, verpakt in zogeheten gripzakjes.

De verdachte was degene die zorgdroeg voor het verpakken van de drugs en de bevoorrading van de coffeeshop. 'Er zijn nu eenmaal mensen die dat moeten doen', zei hij. Een coffeeshop mag volgens de wet niet meer dan 500 gram softdrugs in huis hebben. De Nuon concludeerde dat er met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Dat ontkende de verdachte.

De Siegerswoudster had al wel 5900 euro aan het elekriciteitsbedrijf betaald voor de stroom die hij illegaal afgetapt zou hebben. De man wilde de uitkomst van de strafzaak afwachten alvorens hij de claim van de Nuon aan zou vechten. In dat opzicht viel de beslissing in zijn voordeel uit. De officier van justitie vond dat het rapport van de Nuon niet uitblonk in duidelijkheid. Hij vorderde vrijspraak op dit punt.

De rechter ging daarin mee. De verdachte werd wel veroordeeld voor het aanwezig hebben van de softdrugs. De officier had een werkstraf van 240 uur, twee maanden cel voorwaardelijk en een boete van € 10.000 geëist. Dat de drugsvoorraad was bedoeld voor een -gedoogde- coffeeshop doet volgens de rechter niets af aan de strafwaardigheid van het feit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Bijzondere Reddingbootdag vanwege 200 jaar KNRM

Bijzondere Reddingbootdag vanwege 200 jaar KNRM


regionaal nieuws

Geslaagde jubileumavond bij rugbyclub Drachten

Geslaagde jubileumavond bij rugbyclub Drachten
regionaal nieuws

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness
regionaal nieuws

Drugdealster (30) opgepakt in Drogeham

Drugdealster (30) opgepakt in Drogeham