Account
Logo
Zoeken
14 °C

Nieuwe brug naast Burgumer brug

do 16 april 2009, 4.55 uur

BURGUM - De provincie Fryslân is van plan om zo'n 40 meter ten westen van de Burgumer brug een nieuwe brug te bouwen. |ngenieursbureau Oranjewoud heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. De brug zal wat hoger en breder worden dan de huidige en verder is het een vereiste dat het verkeer tijdens de bouw niet gestremd wordt. Er is daarom gekozen om de brug - net zoals dat plaatsvond bij de Fonejachtbrug - naast de huidige brug te bouwen.

Uit het eerste onderzoek van Oranjewoud blijkt dat de beste optie een bascule-brug is. Dit is een soortgelijke brug als de bestaande brug met een beweegbaar brugdeel. Door de verplaatsing van de brug in westelijke richting zullen er ook twee nieuwe taluds moeten komen. De weg aan weerzijden zal verder omgelegd moeten worden en wederom moeten uitkomen op de Gariperhoeke en het kruispunt in Burgum.

De plannen werd woensdagavond bekendgemaakt tijdens een informatie-avond in De Pleats in Burgum. Een handje vol Burgumers was aanwezig. Sommige mensen hadden als kritiek dat de bouw van de tweede brug nogal omslachtig is omdat het aquaduct van de Centrale As ook niet lang meer op zich laat wachten. Door het aquaduct te gebruiken als tijdelijke vervanging zou de nieuwe brug op de oude plek gebouwd kunnen worden. De provincie denkt echter dat het aquaduct te lang op zich zal laten wachten terwijl de nieuwe brug binnen afzienbare tijd gebouwd kan worden.

De huidige brug werd net na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en is volgens de provincie nodig aan vervanging toe. Zo is het brugdek slecht. Het brugdek zal in de bouwvak voor de komende paar jaar vervangen worden. De brug is tijdens deze werkzaamheden van 17 juli tot en met 27 juli gestremd voor al het autoverkeer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Bijzondere Reddingbootdag vanwege 200 jaar KNRM

Bijzondere Reddingbootdag vanwege 200 jaar KNRM


regionaal nieuws

Geslaagde jubileumavond bij rugbyclub Drachten

Geslaagde jubileumavond bij rugbyclub Drachten
regionaal nieuws

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness
regionaal nieuws

Drugdealster (30) opgepakt in Drogeham

Drugdealster (30) opgepakt in Drogeham