Account
Logo
Zoeken
14.4 °C

Eis 2 jaar cel voor poging tot moord

di 14 april 2009, 20.51 uur

LEEUWARDEN - 2 jaar cel plus een jaar voorwaardelijk was de straf die de officier van justitie dinsdag eiste tegen een Drachtster (43) die op 25 februari een 42-jarige plaatsgenoot met een zware tak had mishandeld. Een maand eerder had de Drachtster dezelfde man met een steigerbuis buiten westen geslagen. De officier beschouwt die mishandeling als een poging tot moord.

Zo'n zware eis had de Drachtster duidelijk niet verwacht. 'Dat is behoorlijk schrikken, dat hakt er wel even in', zei de man. Hij kende het slachtoffer al een aantal jaren, de man had een relatie met een buurvrouw op de Hooizolder. Omdat de vrouw regelmatig werd mishandeld, hield de relatie geen stand. De buurvrouw verhuisde naar de Hunze om haar ex te ontlopen. Toch kwam de man erachter waar ze woonde.

Op 26 januari vorig jaar stond hij bij de vrouw op de ramen te bonzen. De buurvrouw belde de verdachte, die gewapend met een stuk steigerpijp meteen op zijn scooter stapte. Hij trof het slachtoffer aan op een fietspad in de buurt. De verdachte zei dat hij was afgestapt en daarna 'in het wilde weg' om zich heen had geslagen. Het slachtoffer verklaarde dat de ander hem rijdende weg van achteren heeft neergeslagen.

De man viel bewusteloos in de bosjes. De verdachte zou hem nog in stabiele zijligging op het fietspad hebben gelegd voor hij wegging. Thuis heeft hij de politie gebeld. Het slachtoffer was onvindbaar, de man heeft een paar uur doelloos rondgedwaald met, naar later bleek, een dubbele kaakbreuk. Uiteindelijk belandde hij in het ziekenhuis, waar hij geopereerd werd.

Een maand later was het weer raak. Ditmaal zocht het slachtoffer de verdachte thuis op. Nadat het slachtoffer de ruit van de voordeur kapot trapte, zou de verdachte hem met een dikke tak op het hoofd hebben geslagen, met een diepe hoofdwond als gevolg. De verdachte beweerde dat de man de tak vastpakte en na wat heen en weer getrek achterover van de trap naar beneden viel. Daarbij zou hij zijn hoofd hebben gestoten.

Het was voor de officier niet duidelijk of de politie wel op de hoogte is geweest van wat er was voorgevallen op het fietspad. Dan was de Drachtster waarschijnlijk al meteen de cel ingegaan. De eerste mishandeling beschouwde de officier als een poging tot moord. De Drachtster was met voorbedachte rade achter het slachtoffer aangereden. De klap met de steigerbuis had volgens de officier dodelijk kunnen zijn. Uitspraak: 28 april.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

regionaal nieuws

Wisseling autobrug veerdam Schiermonnikoog

Wisseling autobrug veerdam Schiermonnikoog

regionaal nieuws

Plaatsnaamborden roversgoed in Dantumadiel

Plaatsnaamborden roversgoed in Dantumadiel


regionaal nieuws

Houtigehage krijgt 'Ines Pultrumstrjitte'

Houtigehage krijgt 'Ines Pultrumstrjitte'