Account
Logo
Zoeken
1.8 °C

Dokkumer hackte en verkocht inboedels

vr 3 april 2009, 16.29 uur

LEEUWARDEN - Een vrouw die in de zomer van vorig jaar aan een 39-jarige Dokkumer vroeg om een poosje op haar woning te passen, heeft dat geweten. De vrouw moest vanwege familieomstandigheden weg, ze was van plan om een deel van haar spulletjes te verkopen. Later ontdekte ze dat de Dokkumer wel heel erg voortvarend te werk was gegaan. De man moest vrijdag terechtstaan, maar hij kwam niet opdagen.

Hij had vrijwel de hele inboedel verkocht. Hij had ook de sleutel van de woning van de zus van het eerste slachtoffer. Ook nagenoeg alle huisraad uit die woning had hij samen met een vijftal anderen verpatst. Van de opbrengst kocht de Dokkumer drugs. Hij had het sowieso vaak aan de stok met het vrouwelijk geslacht. Een ex-vriendin beschuldigde hem van het hacken van haar computer.

De Dokkumer zou wachtwoorden hebben veranderd, waardoor de vrouw niet meer kon chatten en niet meer bij belangrijke bestanden kon. Van een tweede slachtoffer zou de verdachte de Hotmail-account gekraakt hebben. Verder zou hij het complete Hyves-profiel van de vrouw hebben verwijderd. Het eerste geval van computervredebreuk bekende de Dokkumer.

De tweede zaak was volgens hem de wraakactie van een jaloerse vrouw, die aangifte had gedaan om hem ertussen te nemen. De rechter achtte alleen de eerste 'computerhack'-zaak bewezen. De verdachte kreeg een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De schadevergoeding van een van de vrouwen wiens inboedel hij had verkocht, een bedrag van ruim 3700 euro, was onvoldoende onderbouwd. De claim werd niet-ontvankelijk verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten