Account
Logo
Zoeken
2 °C

Dealer en drugsgebruikers aangehouden

vr 3 april 2009, 11.10 uur

DRACHTEN - De politie heeft in een onderzoek naar de handel in drugs vanuit een woning aan Schuttersveld in Drachten zeven mensen aangehouden en gehoord, waaronder de 59-jarige bewoner. De overige verdachten zijn in de leeftijd van 18 tot en met 44 jaar en zijn afkomstig uit Drachten, Leeuwarden en Surhuisterveen.

Naar aanleiding van klachten over drugsgebruik is door de politie een intensief onderzoek ingesteld. Het onderzoek richtte zich op de verstrekkers en gebruikers van de drugs. Op vrijdagmiddag 27 maart hadden de agenten in burger post gevat in de buurt van de woning. Zij hielden zes mannen aan op verdenking van het in bezit hebben van drugs, waarvan één in het bezit was van een gebruikershoeveelheid. Het gaat vermoedelijk om speed en wiet.

Uiteindelijk werd ook de 59-jarige bewoner aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. De woning van de man werd doorzocht en de politie trof hier vermoedelijk 360 gram wiet, 0,8 gram hasj, 0,5 liter GHB en 200 gram speed aan. Alle drugs werd door de politie in beslag genomen. De bewoner werd maandag op vordering van de officier van justitie voor de rechter- commissaris geleid. Deze besloot om de man in bewaring te stellen. Vijf verdachten kregen een proces-verbaal voor het in bezit hebben van drugs. Eén verdachte ging vrijuit omdat hij slechts een zeer geringe gebruikershoeveelheid wiet op zak had.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten