Account
Logo
Zoeken
2.6 °C
Foto: Harry van der Linde

Open dag bij De Tweespan in Drachten

do 2 april 2009, 19.38 uur

DRACHTEN - Woensdag hield de openbare school 't Tweespan in de Trisken te Drachten een open dag met veel activiteiten. Aan de open dag was gelijk een goed doel gekoppeld. Voor deze dag was er een inloop met allerlei onderwerpen en er was een morgen- en avondprogramma waar alle groepen hun bijdrage aan hebben geleverd.

De groepen 1 en 2 hadden een museum in het noodlokaal ingericht over archeologie en gebruiksvoorwerpen van vroeger. De entree 50 eurocent dat ten goede kwam aan de Stichting Joris. Deze stichting zamelt geld in voor kinderen met een erstige vorm van een stofwisselings ziekte, Tyrosinemie. Deze kinderen moeten veel medicijnen slikken, ter voorkoming van deze vergiftiging. De groepen 3 en 4 hebben aan een projectvorm gewerkt van de Drachtstervaart vroeger en nu.

Groep 5 heeft aandacht besteed aan Stijl (kunstinrichting) en hebben schilderijen en tekeningen gemaakt van de kunstenaars Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Theo van doesburg een bekende kunstenaar uit Drachten. Groep 6 heeft het kunst werk "het lege huis" dat staat in het Himsterhout onder handen genomen terwijl Groep 7 het werk van Theo van Doesburg had uitgediept. Hij behoorde tot de Stijlgroep.

Groep 8 is al een tijd druk bezig met het eindtoneel en de uitvoering was eigenlijk een dag later voor de leerlingen van de school. Maar woensdagmorgen mochten de ouders al even een generale repetitie zien, met de toepasselijke titel, "Mooi, weer groep 8." 's Avonds gaf directeur Anne Engwerda een korte presentatie over de uitbreiding van het school concept.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten