Account
Logo
Zoeken
7.2 °C
Foto: Geert Huisman

Orgel in de klas op obs Kollum

ma 30 maart 2009, 13.56 uur

KOLLUM - De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 werden maandagochtend verrast door een gastdocent. Deze kwam met een orgel in de klas. Vorig jaar had de school zich al voor deze presentatie ingeschreven, maar was pas nu aan de beurt. Een orgel is een muziekinstrument waar veel kinderen en ook volwassenen nog niet zoveel van weten. Op een heel deskundige wijze, waarbij de leerlingen actief werden betrokken, werd uitleg gegeven over het ontstaan en de werking van het orgel. De leerlingen mochten ook zelf het orgel bespelen en de luchttoevoer bedienen. Een geweldige ervaring en weer heel veel geleerd deze ochtend op de Professor Casimirschool.

Donderdagmiddag waren van alle groepen van de obs. Professor Casimir in Kollum, twee leerlingen afgevaardigd om hun kennis en experimenten met techniek voor een deskundige jury te presenteren. De school is bezig met de invoering van techniek in het basisonderwijs en was daarom uitgenodigd aan het Satelliet Techniek Toernooi Regio Noord deel te nemen.

Deze uitdaging gingen alle groepen aan en met de hele groep en hun begeleiders werd nagedacht hoe je de opdrachten het beste kon uitvoeren. Voor de groepen 1 en 2 ging het om wie de grootste bellen kon blazen, met eigen geconstrueerd materiaal, De groepen 3 en 4 hadden als opdracht een wagentje te ontwerpen, die middels aandrijving van een luchtballon zo ver mogelijk kon rijden. In de groepen 5 en 6 moest er een brug van papier worden gemaakt, waarvan de overspanning zo groot mogelijk moest zijn zonder door te zakken. Een kattenpult of blijde was de opdracht waarvoor de groepen 7 en 8 kwamen te staan.

Na heel veel denk- en constructiewerk konden de leerlingen hun opdrachten laten zien in Groningen. De jury, die werd gevormd door hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen waren in officiële toga gehuld. Des te indrukwekkender was de prijsuitreiking toen we hoorden dat onze groepen 1 en 2 de derde prijs van € 100,00 hadden behaald. De andere groepen vielen niet in de prijzen, maar hadden een interessante en leerzame middag.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum




kwijt / misdaad in je straat

Wie mist deze sleutel?

Wie mist deze sleutel?


regionaal nieuws

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten