Account
Logo
Zoeken
7.9 °C

Ternaard raakt 'jeugdhonk' kwijt

di 3 maart 2009, 14.57 uur

TERNAARD - Uitbaters Klaas en Froukje Grupstra moeten na een jaar het ontmoetingscentrum van recreatiecentrum Het groene hart van Ternaard alweer verlaten. Volgens de stichting Het groene hart van Ternaard worden vaste gasten verjaagd door een groep jeugdige bezoekers. Reden voor de stichting om het contract met de Grupstra's tussentijds te beëindigen.

Klaas Grupstra heeft inmiddels een advocaat in de hand genomen om het besluit van de stichting aan te vechten. Grupstra had namelijk een contract voor vijf jaar getekend. Volgens de stichting zelf was in dat contract een proefperiode van anderhalf jaar opgenomen. Grupstra: "Ik weet dat de stichting niet content is met mijn bedrijfsvoering, maar wat moet ik dan in de wintermaanden? Ik ben ondernemer en van de camping alleen kan ik niet leven."

Die bezoekers hebben nu volgens Lucas van der Meulen, voorzitter van stichting het groene hart, een actie opgezet om de Grupstra's in het ontmoetingscentrum te houden. De anonieme actiegroep begrijpt niet waarom de Grupstra's nu alweer het ontmoetingscentrum uitgezet worden. Volgens de actiegroep is het ontmoetingscentrum een belangrijke horecagelegenheid voor Ternaard. Daarbij, zo schrijft de actiegroep in een persbericht, zou het ontmoetingscentrum voor een daling van de criminaliteit zorgen.

Van der Meulen zegt dat de stichting diverse gronden heeft om het contract van Grupstra te beëindigen: "In november al hebben wij diverse dingen besproken, bijvoorbeeld over jeugd en het terrasbeleid. Hier hebben wij helaas niets van terug gezien." Van der Meulen vindt het jammer dat Grupstra de besproken dingen aan zijn laars lapt.

Tot nu toe heeft de anonieme actiegroep alleen een persbericht verstuurd. Verdere stappen van hen zijn niet bekend. Klaas en Froukje Grupstra wachten af wat hun advocaat adviseert.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachtenregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen