Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

Jongen met boksbeugel aangehouden

di 3 maart 2009, 9.23 uur

DOKKUM - De politie heeft maandagochtend op de Rondweg- west in Dokkum een 14-jarige inwoner van Damwoude aangehouden voor verboden wapenbezit. De jongen fietste op fietspad langs de Murmerwoudsterweg. Bij de rotonde op de Parklaan verleende de 14-jarige geen voorrang aan een auto. De bestuurder moest krachtig remmen om een aanrijding te voorkomen.

Een agent, die op weg was naar zijn werk, zag dit gebeuren. De fietser wilde in eerste instantie niet stoppen. De agent moest dan ook zijn auto dwars op het fietspad zetten om de jongen te laten stoppen. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring voor het niet verlenen van voorrang, vroeg de agent naar het legitimatiebewijs van de 14-jarige.

Bij het te voorschijn halen van de portemonnee viel er een boksbeugel op de grond. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces- verbaal mocht de jongen het bureau verlaten. De boksbeugel werd in beslag genomen. Tevens werden de ouders van de 14-jarige geïnformeerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten