Account
Logo
Zoeken
12.3 °C

Jongen met boksbeugel aangehouden

di 3 maart 2009, 9.23 regionaal

DOKKUM - De politie heeft maandagochtend op de Rondweg- west in Dokkum een 14-jarige inwoner van Damwoude aangehouden voor verboden wapenbezit. De jongen fietste op fietspad langs de Murmerwoudsterweg. Bij de rotonde op de Parklaan verleende de 14-jarige geen voorrang aan een auto. De bestuurder moest krachtig remmen om een aanrijding te voorkomen.

Een agent, die op weg was naar zijn werk, zag dit gebeuren. De fietser wilde in eerste instantie niet stoppen. De agent moest dan ook zijn auto dwars op het fietspad zetten om de jongen te laten stoppen. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring voor het niet verlenen van voorrang, vroeg de agent naar het legitimatiebewijs van de 14-jarige.

Bij het te voorschijn halen van de portemonnee viel er een boksbeugel op de grond. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces- verbaal mocht de jongen het bureau verlaten. De boksbeugel werd in beslag genomen. Tevens werden de ouders van de 14-jarige geïnformeerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!