Account
Logo
Zoeken
23.8 °C

'8ter ons woont een gluurder'

di 3 maart 2009, 8.15 uur

LEEUWARDEN - Al meer dan 20 jaar leeft ze in onmin met haar achterburen. 'Hij gluurt altijd', zei de 55-jarige vrouw maandag tegen de politierechter. En dat was niet alles: volgens de vrouw heeft de buurman geregeld planten bij haar uit de tuin getrokken. Ze stapte vaak naar de politie, maar daar vond ze volgens haar zeggen geen gehoor. 'Ik werd uitgelachen en weggestuurd'.

Haar vertrouwen in de politie en de autoriteiten is ze kwijt. Vandaar dat ze vorig jaar zomer zelf maar maatregelen nam. Ze hing een bord in een boom in haar achtertuin, met de tekst '8ter ons woont een gluurder, dief en leugenaar'. Daar was de buurman niet blij mee. Hij deed aangifte van smaad.

En dat terwijl de verstandhouding in het begin zo goed was. De Drachtster had aanvankelijk een goed contact met de achterbuurvrouw, tot die op een gegeven moment niets meer tegen haar zei. De vrouw vermoedde dat de buurman erachter zat. Sindsdien ging het van kwaad tot erger.

Geëmotioneerd vertelde ze de rechter dat ze op het moment zelfs een witte vlag heeft opgehangen. Halfstok, ten teken dat ze wanhopig is en de strijd opgeeft. Ze wil wel verhuizen, maar heeft er het geld niet voor. 'U bent niet in staat om het als volwassen mensen op te lossen?', vroeg de rechter. 'Ik heb alles gedaan', antwoordde de verdachte met een diepe zucht.

'Dit is eigenlijk een zaak voor de Rijdende Rechter', meende de officier van justitie. Dat was deze rechter niet, maar hij vond wel een soort van tussenoplossing. De Drachtster werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 250 euro. Op het advies om de witte vlag maar weg te halen, antwoordde de vrouw fel: 'Dat doe ik nooit'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwstech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk
regionaal nieuws

'Situatie Buitenpost onder controle'

'Situatie Buitenpost onder controle'