Account
Logo
Zoeken
10.7 °C
Directeurswoning wordt woonwinkel
© WâldNet |  De in de jaren '60 gesloopte 'dakjes' boven elke deur worden stuk voor stuk nagemaakt......

Directeurswoning wordt woonwinkel

vr 27 februari 2009, 12.35 uur

BURGUM - In de voormalige directeurswoning van de oude melkfabriek in Burgum zal binnenkort een woonwinkel gevestigd worden met de naam Villa Rose. De nieuwe eigenaar wil voorkomen dat de villa verder in verval raakt. De toekomst van het pand stond er namelijk niet rooskleurig voor. De villa werd al 33 jaar niet meer bewoond. Tot 2003 deed het karakteristieke pand alleen dienst als kantoor en archief voor de fabriek.

De villa wordt momenteel van top tot teen verbouwd door vakmensen. Veel originele en karakteristieke elementen zijn in de loop der tijd verloren gegaan. "Zo werd in de villa een beschilderd plafond ontdekt welke helaas vrijwel niet meer te restaureren viel.". Andere elementen zullen handmatig weer nagemaakt worden zoals speciaal voor de woning ontworpen lijsten rondom de deuren en kasten.

Doordat er bij de gemeente een nieuw bestemmingsplan op stapel stond voor het gebied, ontstond de mogelijkheid om een winkel planologisch te realiseren. De eigenaar besloot vorig jaar om hiervoor een vergunning aan te vragen en deze is nu verwerkt in het bestemmingsplan. Donderdag heeft de raad van Tytsjerksteradiel dit bestemmingsplan goedgekeurd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden