Account
Logo
Zoeken
2.8 °C

Rijden met drank op, zonder rijbewijs

di 24 februari 2009, 20.00 uur

LEEUWARDEN - De poging van een 23-jarige inwoonster van Drachten om op 7 september vorig jaar de politie om de tuin te leiden, mislukte jammerlijk. De vrouw reed in het donker in een onverlichte auto door haar woonplaats, toen de politie haar weg kruiste. Terwijl ze probeerde de auto weg te zetten, knalde de Drachtster op een paaltje.

De vrouw moest dinsdag voor de politierechter verschijnen. Ze kwam niet opdagen. Toen de agenten poolshoogte namen, zagen ze iemand van de bestuurdersstoel op de achterbank klimmen. Op het moment de agenten de vrouw aanspraken, lag ze half op de achterbank, waar drie van haar vrienden zaten. Ze beweerde dat de chauffeur was weggelopen.

Degene die op de passagiersstoel zat, had echter verklaard dat de Drachtster achter het stuur had gezeten. Omdat ze geen rijbewijs heeft valt ze in de categorie 'beginnend bestuurder'. Met een alcoholpromillage van 1,82 had ze bijna tien keer teveel drank op. Het was bovendien niet voor het eerst dat de vrouw met drank op had gereden.

Dat was in 2004 ook al eens gebeurd. In 2007 kreeg ze van de kantonrechter een boete omdat ze terwijl ze geen rijbewijs had een auto had bestuurd. De politierechter pakte dinsdag behoorlijk uit. De Drachtster kreeg een boete van 1310 euro, een rijontzegging van negen maanden en een voorwaardelijke celstraf van een week.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten