Account
Logo
Zoeken
6 °C

Feestje op Burgumer basisscholen

ma 23 februari 2009, 17.26 uur

BURGUM - Maandag zijn er door de kinderen van de basisschool in Burgum zes nieuwe verkeersborden geplaatst. Dit zijn de borden die de kinderen zelf ontworpen hebben tijdens het project Behalen Verkeersveiligheidslabel dat op de drie Burgumer basisscholen werd gehouden. Het label werd op 17 november 2008 al gehaald maar de borden moesten eerst nog gemaakt worden. Iedere verkeersdeelnemer in Burgum zal vanaf nu extra goed kunnen zien, dat hij/zij in de buurt van een school is en dus zijn/haar snelheid moeten aanpassen.

Een extra feest is het voor groep 5a van basisschool De Arke van juf Nynke Messham en juf Rinske Boersma-van der Veen. Deze groep heeft de eerste prijs gewonnen met een actie van Veilig Verkeer Nederland op Voeten en Fietsen. De kinderen werden middels deze actie extra gestimuleerd meer lopend en fietsend naar school te komen en minder door auto's te worden gebracht.

Zo leren ze al jong verkeersdeelnemer te zijn en bovendien is het beter voor het milieu. Zij behaalden de hoogste score en kregen hiervoor een bokaal en een cheque uitgereikt door wethouder Maaike Prins en door mevrouw Carla Bloemhof, een vertegenwoordiger van VVN.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar


regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum