Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Slechts één band klaar voor strijd

za 21 februari 2009, 21.05 uur

BURGUM - Voor de jaarlijkse muziekwedstrijd Kleine Prijs van Fryslân is in De Wâlden slechts één band die meedoet. De voorronde zal op 14 maart plaatsvinden in Kiehool te Burgum voor acts uit Tytsjerksteradiel, Smallingerland of Achtkarspelen. "Tot nu toe is er maar één band die heeft aangegeven heeft misschien wel mee te willen doen" aldus Kees Koudstaal van Kiehool. "Als organisatie kunnen we dan ook niets anders dan concluderen dat dit wel erg bedroevend is."

Kees Koudstaal kan zich eigenlijk niet voorstellen dat er geen animo voor is en wil bands en muzikanten oproepen om zich uiterlijk 8 maart op te geven. De Kleine Prijs van Fryslân is toegankelijk voor alle genres en iedere live-act, (Hiphop, metal, r&b artiesten, singer / songwriters en dance-acts). Daarbij geldt als criteria dat minimaal 50% van de band/act afkomstig is uit één van de drie gemeenten.

In totaal zijn er 14 voorrondes. Per voorronde wordt er door een deskundige jury één winnaar gekozen en deze winnaars plaatsen zich voor de twee halve finales in Iduna (Drachten) en Het Bolwerk (Sneek). Hieruit worden 6 bands geselecteerd die het tegen elkaar opnemen tijdens de finale van de Kleine Prijs van Fryslân in Poppodium Romein wordt gehouden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachtenregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen