Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Lagere straf voor bekladden woning

vr 13 februari 2009, 22.33 regionaal

LEEUWARDEN - Hoewel ze zelf van mening waren dat ze in de nieuwjaarsnacht van 2008 veel te ver waren gegaan toen ze het huis van een inwoonster van Lioessens met blauwe verf besmeurden, vonden de vijf verdachten, drie afkomstig uit Lioessens en twee uit Metslawier, dat de straf die de politierechter hen had opgelegd, te hoog was.

Dat vond het gerechtshof ook. Het hoger beroep leverde het vijftal vrijdag een werkstraf op van 50 uur. In augustus vorig jaar had de politierechter de mannen veroordeeld tot 80 uur onbetaald werken. Dat vonden de verdachten te hoog, ze hadden tenslotte een blanco strafblad. Ze hadden wel spijt van hun actie en waren bereid om de schade, 6600 euro en bijna € 900 aan de gemeente Dongeradeel, te betalen.

De verdachten hadden de pik in op de vrouw, die oorspronkelijk van buiten het dorp komt. Ze had de politie gebeld omdat de mannen 's ochtends vroeg al met carbid hadden geschoten. De politie nam het carbidkanon in beslag. Nadat de vijf 's avonds bier hadden gedronken gingen ze naar de woning van het slachtoffer, om daar een paar emmers blauwe verf leeg te gooien.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!