Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Gorredijkse met vriend op dievenpad

vr 5 december 2008, 15.38 uur

LEEUWARDEN - Drie maanden geleden kreeg haar vriend een jaar cel voor een reeks inbraken en een diefstal. Vrijdag was een inwoonster van Gorredijk zelf aan de beurt, ze was een paar keer met haar vriend op pad geweest. De 28-jarige vrouw was nog maar één keer met justitie in aanraking gekomen, sindsdien bracht ze daar in een rap tempo verandering in.

De vrouw kwam vrijdag niet op de zitting van de politierechter. In oktober vorig jaar en begin februari stalen zij en haar vriend een grote partij goederen uit het pand van markthal Omah aan de Leitswei in Gorredijk. Het duo had een bonte verzameling aan spulletjes weggenomen, variërend van stormlampen en kabelhaspels tot grastrimmers en hondenkoekjes.

De vrouw werd door een politieman in burger betrapt toen ze 's ochtends op een uur of vijf over het industrieterrein liep. Later bleek dat haar vriend op datzelfde moment bezig was de auto vol te laden met spulletjes van Omah.

Diezelfde vriend had het gepresteerd om tot twee keer toe in te breken bij de Trekpleister in Gorredijk, een 'thuiswedstrijd': het stel woonde boven de drogisterij. De Gorredijkse maakte zich in deze zaak schuldig aan heling van de shag, de vloei, de parfumflesjes en de horloges die haar vriend bij de Trekpleister had gestolen.

Ze had nog wel gezegd dat ze kwaad was geweest dat haar vriend 'zo dicht bij huis' had ingebroken. Medio augustus vond zij een beurs in een winkelkarretje van Albert Heijn. Het geld -zo'n 60 euro- gebruikte ze om boodschappen van te kopen.

Verder was de Gorredijkse erbij toen haar vriend begin november van een bouwplaats een dure acculader stal. Toen de politie de woning aan een nader onderzoek onderwierp, bleek dat het duo twintig hennepplanten had staan. De Gorredijkste liep in een proeftijd van een veroordeling in 2007.

De daaraan verbonden voorwaardelijke werkstraf van 30 uur moet ze alsnog uitvoeren. Voor de nieuwe feiten kreeg zij een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De eigenaresse van de beurs krijgt een schadevergoeding van ruim 90 euro. De vrouw moest een nieuw rijbewijs aanvragen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten