Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Twaalf jaar cel voor moord

di 2 december 2008, 14.22 uur

LEEUWARDEN - De 18-jarige Leeuwarder die in de nacht van 1 op 2 augustus de uit Wouterswoude afkomstige Niels Kooistra meerdere malen met een ijspriem heeft gestoken, werd dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden wegens moord veroordeeld tot twaalf jaar cel.

Als gevolg van een steek in de hals liep Niels Kooistra een dwarsleasie op. Hij raakte vanaf de nek verlamd en hij moest kunstmatig beademd worden. De behandeling werd op zijn eigen verzoek op 15 augustus stopgezet.

De verdachte heeft volgens de rechtbank de kans gehad om na te denken over zijn daad. Na de eerste confrontatie met het slachtoffer heeft hij ruimschoots de tijd gehad om tot bezinning te komen. Daardoor kan er volgens de rechtbank gesproken worden van 'voorbedachte rade' en dus van moord.

De twee mannen kregen ruzie omdat Kooistra 'middei' zei, de Leeuwarder verstond 'mietje'. Na het eerste handgemeen wou de 18-jarige een vleesmes uit de woning van zijn vriend pakken. Zijn kameraden pakten het mes af en probeerden hem te kalmeren. Uit de garage griste de jongen een priem mee.

Toen Kooistra samen met zijn vriendin terugkwam om het vest van de Leeuwarder terug te brengen en om excuses te maken, stak de jongen toe. De rechtbank beschouwt hem als 'de agressor'. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Wat is jouw favoriete sport om te doen?

Fietsen  
18.3%
Hockey  
1.4%
Tennis / padel  
3.8%
Schaatsen  
2.9%
Voetbal  
7.2%
Zwemmen  
6.3%
Ik sport niet....  
29.8%
Iets anders...  
30.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


kwijt / misdaad in je straat

Blauwe gebreide apenknuffel verloren

Blauwe gebreide apenknuffel verloren
regionaal nieuws

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31
regionaal nieuws

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout