Account
Logo
Zoeken
3.8 °C

Ballonnen de lucht in voor Kenia

ma 1 december 2008, 13.20 uur

RYPTSJERK - Tijdens de Kerstsprokkelfair van de vertakking in Ryptsjerk heeft 'n Fryske dream ballonnen verkocht met de opdruk : 'n Fryske dream beweegt je! Deze ballonnen zijn zondag door burgemeester Polderman van Tytsjerksteradiel in één keer opgelaten. Ook kinderen van basisschool de Alpha in Ryptsjerk waren daarbij aanwezig. Zij hebben afgelopen week hun droom getekend of gekleurd op een kaartje. Deze kaarten met dromen van kinderen uit Ryptsjerk worden naar de kinderen van weeshuis Blesses Generation in Malindi in Kenia gestuurd.

'n Fryske dream gaat over dromen, met activiteiten in de Friese samenleving wil Fryske dream bijdragen aan kansen voor kinderen in Kenia om hun dromen waar te maken. Zo wordt het outreachprogramma van Blessed Generation ondersteund. (Wees)kinderen in Malindi en omgeving krijgen voeding , medicatie en scholing. Ook worden de ouders/verzorgers van de kinderen geholpen bij het vinden van een baan of het opstarten van een bedrijfje. Op deze manier kan opname in een weeshuis worden voorkomen en kunnen kinderen in hun thuissituatie opgroeien.

Ook op Wereldaidsdag maandag 1 december is Fryske dream in actie, dan vindt namelijk de kick-off plaats van activiteiten voor Kenia van leerlingen van de afdeling Uiterlijke Verzorging van de Friese Poort. Deze kick-off vindt plaats in het Herman van Veen theater van het ROC met de vertoning van de film gemaakt in Kenia door Fryske dream. Aansluitend zingt Syb van der Ploeg "Tussen Land en sterren' voor de leerlingen. 's Middags verzorgen de leerlingen beautyarrangementen voor Kenia.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer


regionaal nieuws

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten


regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha