Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Mogelijke oplichtster aangehouden

ma 1 december 2008, 8.54 uur

DOKKUM - De politie heeft afgelopen donderdag, dankzij de oplettendheid en actie van burgers van Schiermonnikoog en uit Dokkum, een 72-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats kunnen aanhouden op verdenking van oplichting. Woensdag meldde een 44-jarige man van Schiermonnikoog zich bij het politiebureau. Die dag had hij een mevrouw zien lopen die erg veel leek op een vrouw die zijn moeder enkele jaren geleden had opgelicht.

Bij de melder was bekend dat de vrouw op grote schaal allerlei personen zou hebben opgelicht. Met zijn melding wilde hij voorkomen dat er meer mensen, zoals de mensen waar de verdachte nu logeerde, gedupeerd zouden worden. Met medewerking van de melder werd na enig speurwerk de huidige verblijfplaats van de vrouw gelokaliseerd. Bij de betreffende verblijfplaats vonden de agenten geen verdachte aan. Zij bleek die dag met de boot naar de wal, naar Dokkum, te zijn gegaan.

Met de politie in Dokkum werd contact gelegd om uit te kijken naar de verdachte vrouw. Agenten maakten een zoekslag door het centrum en spraken het personeel in een winkel aan de Grote Breedstraat aan. Of zij de vrouw onlangs hadden gezien. Dat bleek het geval te zijn. Enkele minuten later werd de gezochte mevrouw gezien, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Alles opgeteld moest de vrouw nog voor 414 dagen in de gevangenis verblijven en nog voor ruim 7000 euro schadevergoedingen betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Wat is jouw favoriete sport om te doen?

Fietsen  
18.7%
Hockey  
1.6%
Tennis / padel  
3.7%
Schaatsen  
2.7%
Voetbal  
8%
Zwemmen  
4.8%
Ik sport niet....  
28.9%
Iets anders...  
31.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


kwijt / misdaad in je straat

Blauwe gebreide apenknuffel verloren

Blauwe gebreide apenknuffel verloren
regionaal nieuws

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31

Eenzijdig ongeval op de uitvoegstrook van de N31
regionaal nieuws

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout

Scooterrijder gewond na botsing door voorrangsfout