Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

Ontuchtverdachte Burgum naar PBC

do 25 september 2008, 16.33 uur

LEEUWARDEN - De 34-jarige Burgumer die medio juni werd opgepakt op verdenking van het plegen van ontucht met minderjarige meisjes, gaat naar het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht. In het PBC worden verdachten van ernstige delicten psychiatrisch onderzocht.

Bekeken zal worden of de verdachte lijdt aan een psychische stoornis en, als dat zo is, of er een behandeling moet volgen, bijvoorbeeld in het kader van de TBS-maatregel. Verder kijkt het PBC naar de toerekeningsvatbaarheid en het herhalingsgevaar. De rechter-commissaris heeft onlangs besloten dat de Burgumer naar het PBC moet.

Die beslissing werd door de verdachte en diens advocaat aangevochten. Woensdag verwierp de rechtbank de bezwaren van de verdediging. Een dag later werden zestien nieuwe verzoeken tot nader onderzoek afgewezen. De advocaat wou o. a. een deskundigenonderzoek naar de betrouwbaarheid van een aantal getuigenverklaringen.

Door de politie gehoorde getuigen zouden bevooroordeeld zijn geweest toen ze de verdachte bij een fotoconfrontatie moesten aanwijzen. Volgens de advocaat hadden verschillende mensen de foto van zijn cliënt al op internet gezien. Eén van de getuigen moest opnieuw gehoord worden, omdat de vrouw aantoonbaar gelogen zou hebben.

De rechtbank wees alle verzoeken af. De Burgumer wordt verdacht van het seksueel aanraken en lastigvallen van drie meisjes van 9, 11 en 17 jaar oud. Hij zou zich onder meer hebben opgehouden in de buurt van de plaatselijke basisscholen. Verder zou hij een zesjarig meisje ernstig hebben misbruikt.

Alle delicten zouden hebben plaatsgevonden op 7 en 8 juni van dit jaar. De verdachte ontkent de aantijgingen aan zijn adres. "Ik zit onterecht vast", zei hij donderdag. Hij werd in de tweede week van juni opgepakt, sindsdien zit hij in voorlopige hechtenis. De zaak wordt naar verwachting binnen drie maanden door de rechtbank inhoudelijk behandeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

regionaal nieuws

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie