Account
Logo
Zoeken
21.2 °C
Foto's: Jan Bekius

Grootschalige verkeerscontrole Wâldwei

do 18 september 2008, 23.38 regionaal

DRACHTEN - De politie heeft in samenwerking met diverse instanties donderdagavond een grote verkeerscontrole gehouden op de Wâldwei bij Nijega. Alle verkeer van Leeuwarden naar Drachten werd donderdagavond van 19.20 uur tot zo'n 1.00 uur van de weg gehaald. Door 75 mannen en vrouwen van de politie, Marechaussee, KLPD, Belastingdienst, douane en Belastingdienst werden alle bestuurders en hun auto'sgecontroleerd.

Even voor de controle werd op snelheid gecontroleerd en bij de controle bij het tankstation was alles aanwezig op het gebied van controle. Zo was er de 'alcoholbus' aanwezig om mensen te laten blazen en een weegbrug. Ook werd er gekeken of bestuurders nog openstaande boetes hadden.

Er werden circa 1500 voertuigen en zo'n 180 bekeuringen uitgeschreven. Deze waren zeer uiteenlopend: technische gebreken, bescheiden die niet in orde waren en het niet voldoen aan belastingregels. De meeste bekeuringen waren voor snelheid, bijna 130. In drie gevallen werd naast een bekeuring ook het rijbewijs ingevorderd nadat meer dan 50 km/u te hard was gereden.

Een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden werd betrapt met een snelheid van 154 km/u. Een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Appelscha reed 156 km/u. Een 27-jarige man uit Drachten maakte het ‘t bontst. Hij reed met een personenauto met aanhangwagen 159 km/u. Op de Waldwei is slechts 100 km/u toegestaan.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws