Account
Logo
Zoeken
5 °C

Cel voor Utrechtse inbrekers

do 18 september 2008, 21.45 uur

LEEUWARDEN - Voor een inbraak in het pand van touringcarbedrijf Veenstra aan de Einsteinstraat in Buitenpost, op 26 mei, werden twee inwoners van Utrecht donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen. Een 18-jarige Utrechtenaar kreeg twee maanden cel. Hij werd twee weken geleden op de zitting al vrijgelaten.

Zijn één jaar oudere stadgenoot kreeg een celstraf van 115 dagen. Hij kwam donderdag op vrije voeten. De twee waren 's ochtends om een uur of drie via een ruit van de kantine binnengekomen. De jongste doorzocht het pand, hij pikte twee portemonnees. Toen de politie arriveerde, de eigenaar was gewekt door het inslaan van de ruit, verstopte hij zich in een bus.

Hij werd door de politiehond gevonden. De 19-jarige was onder een touringcar gaan liggen. Hij ontkende iedere betrokkenheid bij de inbraak. Hij zei dat hij stoned was. 'Kennelijk leugenachtig' noemde de rechtbank zijn verklaring. De auto waarmee het duo naar Buitenpost was gereden was gehuurd en nooit teruggebracht.

De 19-jarige pleegde begin maart een winkeldiefstal bij een drogisterij in zijn woonplaats. De officier van justitie eiste twee weken geleden vier maanden cel voor de jongste verdachte en 18 weken voor de 19-jarige. De laatste heeft een stevig strafblad. Zijn kameraad heeft geen rijbewijs, maar was wel degene die de huurauto van Utrecht naar Buitenpost had gereden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381