Account
Logo
Zoeken
23.7 °C

Drankrijder zag ANWB-bord niet staan

di 2 september 2008, 17.59 uur

LEEUWARDEN - Een Kollumer (23) was in de vroege uurtjes van zondag 25 november 2007 levensgevaarlijk bezig geweest, vond de politierechter dinsdag: 'U had iemand hartstikke dood kunnen rijden'. Op de kruising van de Mr Andreaestraat en Willem Loreweg in zijn woonplaats was de Kollumer met zijn auto pardoes tegen een ANWB-bord geknald.

De brokkenpiloot had de paal nooit gezien, de politie kon geen remsporen vinden. De Kollumer had veel teveel gedronken. Met een promillage van 2,06 had hij als beginnend bestuurder -hij heeft zijn rijbewijs nog geen vijf jaar- maar liefst tien keer meer alcohol in zijn lijf dan wettelijk is toegestaan.

Hij en zijn vrienden waren in de auto gaan zitten om te schuilen voor de regen. Omdat het te lang duurde voor het droog werd, was de Kollumer gaan rijden. Hij veronderstelde dat hij op dat moment niet in de gaten had dat hij dik in overtreding was. 'Dat komt door de drank', wist de rechter.

Bij de politie had de verdachte gezegd dat hij vijftien glazen bier had gedronken. Aan degene die hem in het ziekenhuis een bloedproef had afgenomen had hij verklapt dat hij die nacht beerenburg, bacardi en bier had gedronken.

'Enorm veel alcohol' constateerde de officier van justitie. Dat de Kollumer zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk, daar had de officier geen boodschap aan. Zij eiste een boete van 1000 euro en een rijontzegging van tien maanden waarvan vier voorwaardelijk. De rechter nam de eis helemaal over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwstech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk
regionaal nieuws

'Situatie Buitenpost onder controle'

'Situatie Buitenpost onder controle'