Account
Logo
Zoeken
13.8 °C

Zes maanden cel voor ontucht

wo 28 mei 2008, 18.40 uur

LEEUWARDEN - Een 42-jarige ex-inwoner van Twijzelerheide werd dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, plus drie maanden voorwaardelijk. De man heeft zich schuldig gemaakt aan ontucht. Hij zorgde begin dit jaar voor nogal wat onrust in het dorp. Hij benaderde jongens met seksueel getinte taal en hij was handtastelijk geweest.

Verder zou de gedaagde twee jongens hebben gedwongen ontuchtige handelingen bij hem te verrichten. De man richtte zich op jongens in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. Hij ontkende alles en vermoedde dat racistische motieven achter de beschuldigingen zaten. Hij meende dat er een complot tegen hem was gesmeed. De gemoederen liepen een paar maanden geleden behoorlijk op in Twijzelerheide.

Uit angst dat de mensen het recht in eigen hand zouden nemen, legde de burgemeester de oorspronkelijk uit Iran afkomstige verdachte een dorpsverbod op. De rechtbank plaatste de man onder toezicht van de reclassering. Bij in ieder geval een van de slachtoffers hebben de gebeurtenissen diepe sporen achtergelaten. De jongen kampt met fysieke en psychische klachten. Hij krijgt intensieve begeleiding.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.7%
Nee  
91.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog