Account
Logo
Zoeken
12.7 °C

Dokkumer leert over gevolgen alcohol

ma 26 mei 2008, 16.01 regionaal

LEEUWARDEN - Een 22-jarige Dokkumer zat maandag overduidelijk wat ongemakkelijk tegenover de politierechter. De rechter en de officier van justitie maakten het hem dan ook niet gemakkelijk. Twee van de drie feiten waarvoor hij terecht moest staan konden ronduit als vervelend vandalisme betiteld worden.

In september 2006 was de verdachte in een weekend behoorlijk actief geweest. Op vrijdagavond had hij, samen met een paar maten, terrasmeubilair van hotel de Posthoorn in Dokkum vernield en in de gracht gegooid. De volgende nacht had het stel ingebroken bij het tankstation aan de Dongeradyk. De dieven maakten rookwaar, aanstekers en batterijen buit.

De vernielingen bij de Posthoorn waren ' in een gekke bui' gebeurd, zei de Dokkumer. 'Dan doe je gekke dingen'. In de zomer van vorig jaar, op 6 juli, pikte hij samen met een kameraad een fiets, uit de tuin van een woning aan de Reiddomp. Bij een supermarkt aan de Houtduif stak het tweetal de fietstassen in brand. De politie betrapte hen op heterdaad.

'Wat is dat nou voor domme actie', vroeg de rechter op de man af. De verdachte moest het antwoord schuldig blijven. De rechter nam het hem bijzonder kwalijk dat hij tot kort voor de zitting nooit een poging heeft gedaan de schade te vergoeden. De Dokkumer werd veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur. Verder moet hij bij de reclassering een leerstraf doen over de gevolgen van overmatig alcoholgebruik.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws