Account
Logo
Zoeken
13.4 °C

Cel voor rijden zonder rijbewijs

wo 2 april 2008, 15.45 uur

LEEUWARDEN - Een 23-jarige Veenwoudster keek woensdag wel heel erg beteuterd na afloop van de zitting van de politierechter. De man ging naar huis in de wetenschap dat hij twee weken de cel in moet en daar was hij duidelijk niet blij mee. Hij had in de nacht van 12 januari in Leeuwarden in een auto gereden. Het probleem was dat hij geen rijbewijs heeft en dat hij teveel had gedronken, bijna zes keer de toegestane hoeveelheid. Om de ellende compleet te maken kwam de politie ook nog in beeld.

Het was niet voor het eerst dat de Veenwoudster werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Het was hem al drie keer eerder overkomen, in 2003, 2006 en 2007. Gezien de uiterst kleine pakkans ging de officier van justitie er vanuit dat de man het veel vaker had gedaan. Hij toonde zich hardleers, vond de rechter. Vijf dagen nadat hij op de Oostergoweg in Leeuwarden tegen de lamp liep, moest hij zich voor de rechtbank verantwoorden voor exact hetzelfde feit.

De rechter nam het hem extra kwalijk dat hij toch was gaan rijden, ook nog met drank op, terwijl hij de dagvaarding al in huis had voor de zaak die in 2007 had gespeeld. De Veenwoudster sputterde nog tegen door te zeggen dat hij spijt had en dat het nooit weer zou gebeuren, maar de rechter was onverbiddelijk. Op voorstel van de officier veroordeelde zij de verdachte tot een boete van 480 euro, een rijontzegging van zes maanden en een celstraf van een week. Een voorwaardelijke celstraf -eveneens een week- moet de Veenwoudster alsnog uitzitten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws