Account
Logo
Zoeken
5.5 °C

Jonge drankrijder reed de sloot in

di 1 april 2008, 19.26 uur

LEEUWARDEN - Na een avondje stappen leek het een man uit Buitenpost (19) wel aardig om nog een eindje te gaan te gaan rijden in de auto van zijn ouders. Het probleem was dat hij teveel had gedronken en dat hij ook nog eens geen rijbewijs had. Hij volgde wel rijlessen, maar daar zat duidelijk geen slipcursus bij inbegrepen. Op de Lauwersmeersweg vloog de auto uit de bocht en belandde in de sloot.

Maandag moest de brokkenpiloot in Leeuwarden voor de rechter verschijnen. Hij had vreselijk veel spijt van zijn daad en hij draaide er ook niet omheen. Toen hij op 22 juli vorig jaar 's ochtends vroeg thuiskwam -het was al tegen zessen- zag hij de sleutels van de ouderlijke auto liggen. Hij dacht dat hij wel even een stukje kon toeren. Toen hij met een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur over de Lauwersmeersweg reed, ging het fout.

De verdachte liep naar huis, maar hij kwam toch op de fiets terug. Toen hij een politieauto tegenkwam, gaf hij zichzelf aan. Hij had aardig wat gedronken die nacht: bier, Bacardi en Red Bull, zei hij tegen de rechter. De officier van justitie ging er vanuit dat het een eenmalige jeugdzonde was. De rechter nam de eis van de officier helemaal over: een boete van 490 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. "Die straf heb ik wel verdiend", verzuchtte de verdachte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslidregionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport overregionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum