Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Rechter gelooft Noardburgumer niet

ma 31 maart 2008, 16.42 regionaal

LEEUWARDEN - Tijdens het Nieuwjaarsfeest in de feesttent in Zwaagwesteinde, op 1 januari 2007, zou een Noardburgumer (23) iemand hebben mishandeld. De man ontkende. Niet hij maar zijn broer zou een klap hebben uitgedeeld. Een rechtszaak werd in oktober vorig jaar aangehouden om getuigen te horen die dat verhaal konden bevestigen. Dat hielp niet.

De politierechter geloofde de Noardburgumer niet en veroordeelde hem maandag tot een gevangenisstraf van een maand. De verdachte liep bovendien nog in een proeftijd. De drie maanden voorwaardelijk zette de rechter om in een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De verdachte ontkende bij hoog en bij laag dat hij iemand een dreun had gegeven. Toen het voorval plaatsvond, om ongeveer 4 uur 's nachts, zou hij allang naar huis zijn gegaan.

Het slachtoffer wist echter zeker dat hij door de Noardburgumer was geslagen en niet door diens broer. De verklaring van een van de portiers ondersteunde dat verhaal. Die had de verdachte haastig zien vertrekken, vlak voordat het slachtoffer meldde dat hij was geslagen. De officier van justitie zei dat 'de lafheid' van het verhaal van de verdachte afdroop. De officier noemde de Noardburgumer 'iemand die tegen de klippen op staat te liegen'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws