Account
Logo
Zoeken
15 °C

Maand lang cel voor 'rasoplichter'

vr 21 maart 2008, 16.26 regionaal

LEEUWARDEN - In ieder geval tot twee keer toe had een 55-jarige Drachtster spullen aangeschaft bij een woonwinkel in zijn woonplaats. Tussen begin november 2006 en mei 2007 had de man voor zo'n 11.000 euro aan goederen besteld. Hij heeft nooit betaald. Hij zei dat hij een bedrijf had en gebruikte de naam van zijn ex-vrouw. Toch kwam een incassobureau hem op het spoor. Hij betaalt inmiddels 500 euro per maand af.

De Drachtster had vrijdag voor de rechter moeten verschijnen, maar hij kwam niet opdagen. Een verzoek tot aanhouding van de zaak werd door de rechter afgewezen. De man gebruikte dezelfde excuses waarmee hij ook bezoekjes aan het politiebureau had afgezegd en waarvan hij had toegegeven dat het smoesjes waren. Hij had erkend dat hij nooit de intentie heeft gehad om de goederen te betalen.

De Drachtster heeft een 15 pagina's tellend strafblad. De officier van justitie noemde de man 'een rasoplichter'. Tweeënhalf jaar geleden kreeg hij nog vijf maanden cel omdat hij verschillende bedrijven voor duizenden euro's had benadeeld. Onder andere bij een slagerij in Sint Annaparochie had hij indertijd 1500 droge worsten besteld, die nooit werden betaald. Hij heeft ook al eens een gevangenisstraf van twee jaar uitgezeten. Vrijdag werd de Drachtster veroordeeld tot een celstraf van een maand.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws