Account
Logo
Zoeken
15.7 °C

Ex-profvoetballer vrijgesproken

di 18 maart 2008, 16.28 uur

LEEUWARDEN - Oud profvoetballer Romano S. (36) werd dinsdag door de politierechter in Leeuwarden vrijgesproken van diefstal van een pinpas. Met die pas zou S. zonder medeweten van de eigenares, een inwoonster van Drachten, bijna 7000 euro hebben opgenomen. Volgens de voormalige profvoetballer -o.a. Ajax, FC Groningen, Santiago de Compostela- had de vrouw hem toestemming gegeven om geld van haar rekening te pinnen.

De politierechter kwam tot de conclusie dat de verhalen van beide partijen ruimte voor twijfel lieten. Reden voor een vrijspraak dus. De zaak was al in eerste instantie geseponeerd door het openbaar ministerie. De Drachtense had via een klachtprocedure bij het gerechtshof voor elkaar gekregen dat de zaak alsnog voor de rechter kwam. S. beweerde dat hij de pas had gekregen omdat hij de Drachtense een behoorlijke som geld had geleend.

De vrouw had op haar beurt een lening afgesloten om het geld terug te betalen. S. kreeg de pas en mocht die vrij gebruiken. Dat had hij ook gedaan. Op sommige dagen had hij talloze malen achter elkaar gepind, soms om het kwartier. Hij had onder andere geld opgenomen in Groningen, Assen, Drachten en in een gokhal in Heerenveen. Waarom hij geld in zoveel kleine porties had gepind kon hij niet verklaren.

Wel wist hij zeker dat hij zich de pas niet had toegeëigend. Het pasje zou hij in september 2006 hebben gekregen op een parkeerplaats in Wijnjewoude. De Drachtense wilde de pas terughebben toen ze de bankafschriften onder ogen kreeg. Dat was begin oktober 2006. De vrouw vorderde het geld dat de verdachte heeft opgenomen -6997,71 euro- terug. Omdat S. werd vrijgesproken kwam de rechter niet toe aan toewijzing van die claim.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Automobilist rijdt slagboom eraf bij Lidl

Automobilist rijdt slagboom eraf bij Lidl




Poll: Hoe betaal jij het liefst?

Met contant geld  
58.4%
Met pinpas  
25.7%
Met telefoon / horloge  
13.9%
Online, met ideal / creditcard  
2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Flinke file op de A7 door meerdere ongevallen

Flinke file op de A7 door meerdere ongevallen

regionaal nieuws

Lof voor woningbouwactie vier gemeenten

Lof voor woningbouwactie vier gemeenten