Account
Logo
Zoeken
10.6 °C

1000 man willen alcoholslot testen

ma 10 maart 2008, 11.44 uur

LEEUWARDEN - Ruim 1000 Friezen hebben zich in de afgelopen tijd aangemeld om het alcoholslot te gaan testen. Uit deze 1000 aanmeldingen zullen er uiteindelijk tachtig worden geselecteerd voor deelname. Verkeersgedeputeerde Adema is blij met de grote belangstelling. "Het grote aantal aanmeldingen geeft mij vertrouwen dat er draagvlak is voor de invoering van het alcoholslot. Ook ben ik blij dat mensen die al een keer zijn beboet voor het rijden onder invloed zich hebben aangemeld."

Maandag draagt het ROF de aanmeldingen over aan bureau Oranjewoud, dat in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat de selectie voor deelname verricht. De tachtig mensen die uiteindelijk geselecteerd worden, ontvangen deze week een brief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij zullen van 9 april tot 20 juni 2008 met een alcoholslot in hun auto rijden.

Het doel van de demo is ervaring opdoen met de in- en uitbouw van het alcoholslot en de werking van het apparaat. Het alcoholslot is een startonderbreker die er voor zorgt dat de auto niet start als de bestuurder heeft gedronken. Die moet dan voor het starten even blazen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm