Account
Logo
Zoeken
7 °C

Werkstraffen voor gijzeling en hennep

do 7 februari 2008, 17.15 uur

LEEUWARDEN - Een 25-jarige Drachtster en diens 20-jarige vriendin zijn donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot werkstraffen, ondermeer omdat ze zich schuldig hebben gemaakt aan wederrechtelijke vrijheidsberoving. Op 14 maart vorig jaar hadden de twee een stel Ternaardsters uit bed gehaald omdat die zonder hun medeweten een wietkwekerij hadden ontmanteld en opgeruimd.

De Drachtster had zich verder nog schuldig gemaakt aan twee gevallen van openlijke geweldpleging. Hij was onder meer op 20 mei 2007 betrokken geweest bij een massale vechtpartij op de Drachtster Kaden. Verder had hij thuis een hennepplantage gehad en hij en zijn vriendin hadden wiet geteeld in een woning in de Meerkoetstraat. Ook had de Drachtster op een onverzekerde motor met een vals kenteken gereden. Bij een huiszoeking begin juni vond de politie 30 gram hennepafval.

De Drachtster kreeg een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een jaar, met de maximale proeftijd van drie jaar. Evenals zijn vriendin komt hij onder toezicht van de reclassering te staan. De vriendin kreeg een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. De twee moeten de geschatte inkomsten uit de hennepteelt, ruim 5000 euro, in de staatskas storten. De drie mensen die gegijzeld werden, krijgen elk 300 euro, een voorschot op een definitieve schadevergoeding.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslidregionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport overregionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum