Account
Logo
Zoeken
14.1 °C

Marrum: drietal opgepakt voor brand

ma 4 februari 2008, 9.36 uur

MARRUM - De politie heeft na een uitgebreid onderzoek twee inwoners van Marrum (22, 25) en een 24- jarige man uit Burdaard aangehouden op verdenking van diverse vernielingen tijdens de jaarwisseling. Het trio had een auto gekocht en een aanhangwagen gekregen. De combinatie werd in de oudejaarsnacht op de Langebuorren met behulp van benzine in brand gezet.

Door de hitte van de brand is het wegdek beschadigd en tevens ging een aantal leilindes door de brand verloren. Ook zijn een aantal ruiten van een huis gesprongen door de hitte van de brand. De gemeente Ferwerderadiel deed als eerste aangifte, waarna ook een aantal gedupeerden uit het dorp volgde. Het dorpsbelang heeft hierin een belangrijke en positieve rol gespeeld.

Dankzij een aantal goede tips en getuigen kond de politie het trio op 29 januari aangehouden. Ze verklaarden dat ze tijdens de jaarwisseling overals hadden aangetrokken en panty's over het hoofd hadden getrokken. Dit alles om eventuele herkenning te voorkomen. Na verhoor en een proces-verbaal mochten ze het bureau verlaten. De schade zal op de drie verdachten worden verhaald en ze worden strafrechtelijk vervolgd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat vindt u van het besluit om OPA te stoppen met papierinzameling?

Een goed besluit, veiligheid gaat voor  
18.1%
Jammer, het had anders opgelost kunnen worden  
28.5%
Onterecht, OPA moet kunnen doorgaan  
53.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan


regionaal nieuws

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje