Account
Logo
Zoeken
14.1 °C

Diefstal motorvlet uit geldnood

di 29 januari 2008, 20.49 uur

LEEUWARDEN - In een ultieme poging om aan geld te komen probeerde een inwoner van Noardburgum (60) om in de nacht van 18 mei vorig jaar in Grou een motorvlet te stelen. Hij werd op heterdaad door de politie betrapt terwijl hij probeerde zich te verstoppen. De man was kletsnat omdat hij de boot zwemmend van zijn ligplaats had gehaald. Daarbij was het zelfgemaakte schip flink beschadigd geraakt.

Er was goed over de diefstal nagedacht: de vorige nacht had de verdachte al een boottrailer gestolen van een afgesloten parkeerterrein in Grou. Hij wilde de trailer gebruiken om de boot te vervoeren. Op 16 mei, een dag voor de diefstal van de boot, had de Noardburgumer de kentekenplaten gestolen van een soortgelijke trailer die in de wijk Zuiderburen in Leeuwarden geparkeerd stond.

Zijn advocaat meldde dat de man in de jaren negentig veroordeeld is geweest tot een langdurige celstraf. Hij is sindsdien niet weer aan de bak geweest en kreeg te maken met geldproblemen. De rechter sprak van 'vervelende feiten'. Zeker omdat de eigenaar van de motorvlet er 700 uren in had gestoken om het schip te bouwen. De boot was zo'n 35.000 tot 40.000 euro waard.

Door het verslepen was de buitenkant beschadigd geraakt. De verzekering had het grootste deel van de schade vergoed. De rechter bepaalde dat de Noardburgumer het eigen risico van de eigenaar - 113 euro - moet betalen. De verdachte kreeg een werkstraf van 150 uur. "Dit is niet de manier om het allemaal op te lossen", zei de rechter, doelend op de financiële problemen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg