Account
Logo
Zoeken
10.7 °C

Brutale snelkraak aan Jade in Drachten

do 6 december 2007, 11.17 uur

DRACHTEN - Op Sinterklaas-avond vond er rond 23.30 uur een snelkraak plaats bij A. Th. de Boer aan de Jade in Drachten. Een kluis met daarin geld en verzekeringspapieren werd gestolen nadat men via het dak in het kantoorgedeelte wist te komen. De kluis werd weinig zachtzinnig ingeladen in een donkere en nieuw type Audi A4 Avant waarbij de achterruit kapot ging toen men de klep dichtdeed.

Eigenaar zet achtervolging in
De 58-jarige eigenaar uit Opeinde was naar het pand gegaan en zag op dat moment een man met een bivakmuts op zich afkomen. De bestuurder van de Audi reed vol op de eigenaar in en hij kon ternauwernood wegspringen. De twee reden naar de Wâldwei en de eigenaar besloot om de achtervolging in te zetten. Door de extreem hoge snelheid van de verdachten -meer dan 200 km/u en met gedoofde lichten- moest hij de achtervolging staken toen hij te laat zag dat de Audi rechts afsloeg naar de A7 Heerenveen. De eigenaar miste de afslag.

De politie heeft na de melding meteen de omgeving nog afgezocht maar zonder resultaat. De korpsen in Groningen, Flevoland en Noord-Holland werden ingelicht maar de auto werd niet meer gezien. Donderdagochtend werd de kluis op de Kofinne bij Beetsterzwaag teruggevonden. Het geld was weg en de verzekeringspapieren zaten er nog in. De politie zoekt getuigen die de donkere Audi hebben gezien.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

regionaal nieuws

Caravan belandt in sloot langs Trekweg

Caravan belandt in sloot langs Trekweg