Logo
Zoeken
Zoeken
4.4 °C

Reeks koperdiefstallen opgelost

za 01 december 2007 12.20 uur

DRACHTEN - De politie heeft met de aanhouding van zeven inwoners van Drachten (18-30) diverse diefstallen van bliksemafleiders van gebouwen opgelost. Er wordt geschat dat ze voor ruim 50.000 euro gestolen hebben. Op 1 november werden de eerste twee verdachten aangehouden in Twijzelerheide. Het duo was in de auto op weg om het koper te verkopen. In de auto werden koperen bliksemafleiders aangetroffen.

Het onderzoek leidde naar de vijf andere verdachten, die de afgelopen weken in Drachten zijn aangehouden. Een 22-jarige, een 20-jarige en een 29-jarige verdachte zitten in voorlopige hechtenis. De anderen zijn na verhoor weer vrij terwijl ze wel verdacht blijven. In totaal heeft de politie met de aanhoudingen 24 zaken opgelost. In de meeste zaken werden koperen bliksemafleiders gestolen. Dit gebeurde onder andere bij een aantal scholen in Drachten, Beetsterzwaag, Nij Beets en Gorredijk. Bij de school in Nij Beets werd ook nog een laptop gestolen.

Het Openbaar Ministerie zal, naast de diefstal, mogelijk ook het feit ten laste leggen dat door de diefstal de gebouwen en de mogelijk daarin verblijvende personen, gevaar liepen bij een eventuele blikseminslag. De opbrengst van het koper - die voornamelijk op ging aan weedgebruik – staat in geen verhouding tot de schade die aan de gebouwen is ontstaan. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de opkopers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....