Account
Logo
Zoeken
14.3 °C
Foto: WaldNet

Bieb en archief in Dokkum geopend

ma 26 november 2007, 17.00 uur

DOKKUM - Maandagmiddag werd in Dokkum de vernieuwde bibliotheek, historisch centrum en het streekarchivaat opnieuw geopend. Eén van de langst ingeschreven en trouwst leden, dhr. van der Werff verichtte de opening. Hij is al 43 jaar lid en bezoekt de bibliotheek minstens tweemaal in de week. Na de opening konden bezoekers direct een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. Dat werd maandagmiddag direct massaal gedaan.

Over een multifunctioneel centrum zoals het er nu staat, wordt al bijna 14 jaar gesproken. Tijdens de opening van de bibiotheek op de huidige locatie - in 1993 - kwam het idee voor het eerst op tafel. Het 1,4 miljoen kostende project liet echter nog wel even op zich wachten. Er zijn veel veranderingen in het nieuwe gebouw. Daarvan is de meest opvallende de zelfservice. Leden van de bied kunnen via speciale zelfservice balies zelf hun boeken, tijdschriften en bladmuziek lenen en innemen. Ook rekent men leengelden en telaatgelden zelf af met chip- of pinpas bij de betaalautomaat.

Door de invoering van zelfservice komt er tijd vrij voor het personeel om mensen te helpen bij het zoeken. Tijdens de openingstijden zijn er altijd twee speciaal daartoe opgeleide gastheren of -vrouwen aanwezig. Het Streekarchief neemt naast een nieuw archiefdepot ook een ruim ingerichte studiezaal in gebruik, waar de bezoekers van het archief in alle rust hun historisch en genealogisch onderzoek kunnen doen.

Daarnaast is een grote wijziging de openingstijden van het gebouw. Was de bilbiotheek voorheen ongeveer 30 uur per week open, dat is na de opening 45 uur per week. Daarmee is de bibliotheek in Dokkum de meest geopende bibiotheek in Friesland. Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheken Noord Oost Friesland: www.bnof.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg