Account
Logo
Zoeken
14.6 °C

Verdachte uit Ee wil liever de cel in

ma 24 september 2007, 17.28 uur

LEEUWARDEN - Met één enkele klap richtte een inwoner van Ee (42) in de nacht van 1 april behoorlijk wat schade aan. De man sloeg een 16-jarige jongen uit Munnekezijl in het gezicht, met als gevolg een hersenschudding en een gebroken oogkas. Maandag moest de man die de klap had uitgedeeld voor de politierechter verschijnen. Hij kreeg een werkstraf van 60 uur. De verdachte draaide er niet omheen: hij zei dat hij niet van plan was om de werkstraf te doen. Hij ging liever zitten.

De man was op de avond van 1 april al wat geïrriteerd geraakt omdat er telkens mensen die uit de feesttent aan de Stienfeksterwei kwamen, in of bij zijn tuin stonden te plassen. De jongen uit Munnekezijl deed dat ook om twee uur 's nachts, maar hij nam ook een tuinlamp mee. Dat ging de bewoner te ver. Hij pakte de jongen bij de schouder. Toen de 16-jarige de lamp weggegooide en zich omdraaide, dacht de verdachte dat hij een klap zou krijgen. In een reflex haalde de man uit.

Aanvankelijk stapte het slachtoffer nog in een taxi, maar even later moest hij overgeven. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, waar bleek dat hij een hersenschudding en een kapotte oogkas had. De jongen diende een schadevergoeding in van ruim 600 euro, onder andere voor gederfde inkomsten en smartengeld. Dat vond de verdachte wat te veel van het goede. "Hij heeft het ook zelf uitgelokt", zei de man.

Hij was het ook niet eens met de straf die hij kreeg: 60 uur onbetaald werken en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. "Dat weiger ik gewoon", zei de verdachte. "Kunt u die werkstraf niet gewoon in een gevangenisstraf omzetten?" Dat kon de rechter niet. Maar als de man de 60 uur niet werkt, moet hij alsnog 30 dagen zitten. De rechter bepaalde ook nog dat hij een schadevergoeding van ruim 515 euro moet betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

regionaal nieuws

Woede op gemeente om uitstel MFC Burdaard besluit

Woede op gemeente om uitstel MFC Burdaard besluit
regionaal nieuws

Caravan belandt in sloot langs Trekweg

Caravan belandt in sloot langs Trekweg