10.3 °C

Storm raast door de regio

do 18 januari 2007 13.24 uur

BURGUM - De verwachte storm raast momenteel door de regio. Vanaf vanochtend werd al duidelijk dat het verkeer goed rekening hield met de weersverwachting. Over het algemeen reed iedereen langzaam. Bij verzorgingshuis De Miente ging een deel van de dakbedekking eraf rond 12.00 uur. De brandweer besloot om de weg af te zetten omdat er platen van het dak bleven komen.

Door de storm zijn de eerste bomen en takken al verwaaid. Zo sneuvelde een boompje langs de Oude Commissieweg tussen Burgum en Quatrebras. De brandweer van Burgum moest later in Hurdegaryp nog in actie komen voor een boom in een achtertuin die dreigde om te vallen. Verder waaide het dak van de ijsclub in Ureterp eraf. De Expert van Surhuisterveen moest een dak verliezen na een windvlaag.
Op diverse andere plaatsen is zowel de brandweer als personeel van de gemeentes bezig met het oplossen van stormschade. Diverse wegen zijn afgesloten door omgewaaide bomen.

De brandweer van Burgum moest rond 14.30 uur in actie komen bij sporthal De Westermar in Burgum. Daar bleek een deel van het dak door de wind gegrepen te zijn. Op afstand leek de schade mee te vallen. De brandweer heeft vermoedelijk alles vastgezet.

Scholen sluiten deuren

Een aantal scholen heeft besloten de deuren te sluiten en de leerlingen naar huis te sturen. Dit betreft vooral scholen die leerlingen hebben die buiten het dorp zelf wonen. De directie van het AOC in Buitenpost stuurde om 11.00 uur leerlingen naar huis i.v.m. de storm die op komst is. Zo ook het Lauwerscollege in Buitenpost/Kollum die rond het middaguur de leerlingen naar huis stuurde.

Lessen streekmuziekschool afgelast
Ook de directie van de Streekmuziekschool De Wâldsang meldt deze site dat de lessen niet doorgaan vanwege de zware storm.

Heeft u wat gezien of foto's gemaakt? Reageer of stuur uw mooiste foto naar info@waldnet.nl of plaatse deze bij de foto van de maand!

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws